Varovanje zasebnosti

Ta pravilnik o zasebnosti zajema, kaj zbiramo in kako uporabljamo, razkrivamo, prenašamo in hranimo vaše podatke.

1. Katere podatke zbiramo?
Na tem spletnem mestu ni funkcije "račun" in zato ni možnosti prijave, kjer bi se zahtevali osebni podatki, kot je ime ali e-poštni naslov.

1a. Piškotke uporabljamo za izboljšanje naših storitev in zaščito naših sistemov.
Piškotek je majhen delček informacije, ki se shrani na vaš računalnik, ko obiščete našo spletno stran. Te piškotke uporabljamo za merjenje števila ljudi, ki uporabljajo naše spletno mesto in splošno delovanje spletnega mesta, zaščito naših sistemov pred zlonamernim prometom in omogočanje prikazovanja oglasov.

Za uporabnike v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP) oglasi, ki so vam prikazani od 25. maja 2018, niso prilagojeni in edini piškotki, povezani z oglasi, se uporabljajo za omejevanje pogostosti prikazovanja, skupinsko poročanje o oglasih ter boj proti goljufijam in zloraba. Piškotki ne sledijo vašemu vedenju na spletnih mestih, ne ustvarjajo profilov na podlagi tega vedenja, ne sklepajo o interesih ali tretjim osebam ne omogočajo sprejemanja odločitev, ki zadevajo vas posamično.

Za uporabnike zunaj EGP nudimo ustreznejše, prilagojeno oglaševanje, za katerega verjamemo, da bi vas bolj zanimalo. To oglaševanje omogoča namestitev piškotkov na vaš računalnik številnih oglaševalskih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sprejemanje piškotkov
Če nadaljujete z brskanjem po tem spletnem mestu, se strinjate, da se piškotki nastavijo in zbirajo.
Majhno število piškotkov, ki jih nastavimo, velja za nujno potrebne za pravilno delovanje naše spletne strani. To vključuje:
- piškotek, ki je nastavljen tako, da si zapomni vašo odločitev, da se strinjate s piškotkom.
- piškotki, ki so nastavljeni za zaščito pred zlonamernim prometom na spletnem mestu.

Če vseeno želite izklopiti te potrebne piškotke, lahko to storite z upravljanjem piškotkov na ravni brskalnika. Več informacij o tem, kako to storite, je na voljo spodaj.

Upravljanje piškotkov na ravni brskalnika
Priporočamo, da piškotke upravljate na ravni brskalnika. Vsi sodobni brskalniki omogočajo spreminjanje nastavitev piškotkov. Te nastavitve običajno najdete v meniju Možnosti ali Nastavitve brskalnika. Za razumevanje teh nastavitev so lahko koristne naslednje povezave do zunanjih virov ali pa za več podrobnosti uporabite možnost Pomoč v brskalniku.

Nastavitve piškotkov v programu Internet Explorer
Postavke kolačića u Firefoxu
Nastavitve piškotkov v Chromeu
Nastavitve piškotkov v Safari webu i iOS-u.

1b. Naša programska oprema in storitve Analytics ne zbirajo vašega naslova IP
Uporabljamo analitično programsko opremo in storitve, da izmerimo, koliko ljudi uporablja to spletno mesto in splošno učinkovitost našega spletnega mesta. Programsko opremo in storitve smo konfigurirali tako, da ne zbirajo vašega naslova IP ali vas na kakršen koli način osebno identificirajo.

1c. Naslovi IP za celovitost in varnost storitve
V internetu zahteva vsaka naprava za prenos podatkov edinstven naslov, t.i IP naslov. Začasno shranjevanje naslovov IP je nujno za pravilno delovanje interneta. Državni prazniki Globalni zapisi naslovov IP na naših strežnikih za zagotovitev, da naši strežniki delujejo pravilno in da jih na noben način ne ogrožajo goljufivi ali zlonamerni viri prometa. Naši dnevniki običajno hranijo naslov IP en teden, preden izbrišejo zapis.

2. Kako lahko dostopate do svojih osebnih podatkov in jih posodobite?
Spletno mesto prazniki.si ne hrani osebnih podatkov, razen kot je navedeno zgoraj v "Naslovih IP za celovitost in varnost storitev". Piškotke lahko kadar koli izklopite z upravljanjem piškotkov na ravni brskalnika (glejte »Upravljanje piškotkov na ravni brskalnika«).

3. Druge spletne strani
Naše spletno mesto lahko občasno vsebuje povezave do spletnih mest oglaševalcev in drugih tretjih oseb. Če sledite povezavi do katerega koli od teh spletnih mest, upoštevajte, da imajo ta spletna mesta svoje pravilnike o zasebnosti in da ne prevzemamo nobene odgovornosti za te pravilnike. Preverite njihove pravilnike, preden tem spletnim mestom posredujete kakršne koli osebne podatke.

4. Spremembe tega pravilnika o zasebnosti
Če spremenimo pravilnik o zasebnosti, bomo spremembe objavili na tej strani. Redno preverjajte spletno stran za morebitne spremembe tega pravilnika.

Ta pravilnik o zasebnosti je bil nazadnje posodobljen 23. maja 2018.